vrijdag 17 augustus 2012

Waardevolle dag

Deze dag is verkozen tot een waardevolle dag. Toen ik wakker werd heb ik besloten dat deze dag een dag wordt van bewust niets moeten.

Dat is nog niet zo gemakkelijk voor mijn Nederlandse psyche, kan ik je zeggen. In dit land regeert de zon en zij bepaald hoe je je dag gaat indelen. Het houden van een siësta is onontkomelijk, maar je overgeven aan een siësta is best moeilijk. Het is me tot nu twee keer echt gelukt en dit bedoel ik niet als een cynisch grapje. Natuurlijk ligt dat aan mijzelf ik ben hier gekomen om te werken. En wil elke minuut zo goed als mogelijk gebruiken. Maar vanaf 12.00 begint de zon haar warmte uit te stralen en dat loopt dan gedurende de dag op rond de 40/ 45 graden. Tja om dan rond het middag uur te beginnen aan een heerlijke zomerse wandeling, is warm. Na twee keer toch eigenwijs geprobeerd te hebben ben ik overtuigd waarom men binnen blijft. En je hoeft ook geen verkoeling te zoeken in een supermarkt, wat ik graag doe, die zijn allemaal dicht. Dus ja langzaam aan merk je dat sommige dingen niet meer gaan zoals je bent gewend of zou willen. Vandaar deze dag, dit Nederlandse bijtje mag even niet bezig bijen en gaat de uitdaging aan.

Deze dag is waardevol omdat...
ik niet de berg af ga. Ik blijf lekker rond huis, op het dakterras of in m'n atelier. Geen berg af en daarna op met zes liter water. Een simpel gebakken eitje op een iets te droog broodje, smaakt best lekker. De siësta komt precies op tijd. Midden in het fascinerende verhaal van 'The ringmaster's daughter' van Jostein Gaarder met 'n zak Cheetos. En dat Engels gaat me verbazingwekkend goed af. Nog twee tekeningen en mijn collectie van dertien is klaar.

Was ik bijna geslaagd in deze niets moet dag... tot m'n buurvrouwen een biertje wilden drinken onder aan de berg. En ik moest mee, jammer... ;)